Na Štrbskom Plese sa lyžovačka začne už v sobotu

10.11.2006 Celý región

Štrbské Pleso 10. novembra (TASR) - Lyžovačka na svahu Interski na Štrbskom Plese sa rozbehne v sobotu 11. novembra, keď začne fungovať trojsedačka Poma.
Ako povedal pre TASR Ján Gavalier z Prvej tatranskej, nedočkavých lyžiarov potešia aj cenovo zvýhodnené lístky. Do 23. decembra bude stáť denný lístok pre dospelých 390 Sk, pre deti 310 Sk. Čas prevádzky vlekov je od 08.30 hod. do 15.30 hod.
Prvá tatranská začala zasnežovať lyžiarske svahy na Štrbskom Plese v závere októbra. \"Kvôli otepleniu sme museli zasnežovanie prerušiť, ale nová vlna ochladenia nám umožnila pokračovať, takže na Interski je v súčasnosti 30 až 40 cm snehu\", spresnil Gavalier.
Riaditeľ Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Peter Chudý doplnil, že \"hoci oficiálne otvorenie lyžovačky na Štrbskom Plese plánujú na 9. decembra aj s kultúrnym programom a darčekom zo strany spoločnosti na bezplatné lyžovanie pre návštevníkov, napriek tomu, keď to podmienky dovolia, začnú s prevádzkou lanoviek a vlekov oveľa skôr\".
Chudý zdôraznil, že pôjde o historicky najskorší začiatok zimnej lyžiarskej sezóny nielen v Tatrách, ale na celom Slovensku. Doterajší primát bol v sezóne 2002/2003, kedy sa začalo lyžovať na Štrbskom Plese 16. novembra 2002 a sezóna trvala do 9. mája 2003, teda neuveriteľných 175 kalendárnych dní.
V ďalších tatranských strediskách - na Jamách v Tatranskej Lomnici a Jakubkovej lúke v Novom Smokovci, ktoré sú nižšie položené, Tatranské lanové dráhy (TLD) plánujú začať prevádzku 2. decembra. Závisieť to však bude od ďalšieho vývoja počasia. Ak by sa TLD podarilo zámer uskutočniť, aj v týchto strediskách by sa nová lyžiarska sezóna začala o viac ako tri týždne skôr, než pred rokom.
Začiatok lyžovačky v atraktívnom Lomnickom sedle závisí od dostatku prírodného snehu. Snahou TLD je ponúknuť návštevníkom Tatier lyžovačku v tomto stredisku ako vianočný darček 23. -24. decembra.
 

Vyberte región